Emisija o projektu ERYIA EVOLVES na Hrvatskom radiju Valpovština

Objavljeno: 17.9.2020.

Naša osnivačica i voditeljica projekta ERYIA EVOLVES, Eva Bošković, danas je gostovala na Hrvatskom radiju Valpovština gdje je u emisiji o poduzetništvu dala intervju o ovom projektu. 


Koje rezultate bi ovaj projekt trebao donijeti? Što to znači za ekipu s područja Valpovštine? Kako smo dosad odradili neke od aktivnosti? Odgovore na sva pitanja čuli su slušatelji Hrvatskog radija Valpovština gdje je emisija originalno emitirana, a mi vam u nastavku donosimo snimku emisije kako biste i vi mogli saznati sve što vas zanima.

LINK NA EMISIJU: ERYIA EVOLVES - HRV emisija


*Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ERYIA d.o.o.

Ekipa iz ERYIJE odradila svoj prvi team building

Objavljeno: 12.9.2020.

U petak, 11.9.2020. odradili smo svoj prvi team building u sklopu projekta ERYIA EVOLVES i programa Start at Best. Za ovu aktivnost izabrali smo sudjelovanje na pub kvizu na festivalu Forest Art u Belišću gdje smo osvojili čak treće mjesto! S obzirom da se team building koristi kao sredstvo uspostavljanja i razvoja osjećaja za suradnju među kolegama, za razvijanje osjećaja pripadnosti kompaniji, kao i međusobnog povjerenja među svim zaposlenima neovisno o poziciji na kojoj rade, mi smo izabrali ovu aktivnost kako bismo postigli upravo to. Kroz kviz smo uvidjeli koliko smo tanki na nekim područjima znanja, koliko nadopunjujemo jedni druge kad negdje zapnemo te koliko toga zapravo imamo zajedničkog. Cijeli proces boljeg upoznavanja i stvaranja bolje povezanosti tima osjetili smo na vrlo praktičnim primjerima u petak, što je pokazao i naš rezultat - nakon prvog kruga kviza bili smo na zadnjem mjestu u poretku ekipa, ali smo se zajedničkim snagama uspjeli izvući i doći do trećeg mjesta.


Osim uživanja u druženju, bilo je tu i fine hrane, zabavnih pošalica i anekdota, a zanimljiva je i činjenica da su se naše Antonia i Eva tek na ovom događaju prvi puta vidjele uživo, što zaista dobro opisuje trenutno stanje u našoj školi gdje svi zaposlenici rade od kuće. Team building aktivnosti pomoći će nam da poboljšamo koheziju tima, češće se vidimo uživo i ono naučeno na ovakvim opuštenim aktivnostima primijenimo i u poslovne svrhe.
*Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ERYIA d.o.o.


Održana prva radionica o inovativnosti

Objavljeno: 28.8.2020.

U petak, 28.8.2020. održana je prva radionica na temu inovativnosti u sklopu projekta ERYIA EVOLVES i programa Start@Best. Radionica je trajala 2 sata, a na njoj su sudjelovali naši predavači Marko Ketović i Antonia Maslak te naša direktorica Eva Bošković koja je ujedno i vodila ovu radionicu.

 


Tema prve radionice bila je Inovativnost u nastavi stranih jezika, a njezin cilj bio je potaknuti predavače na kreativnost u pripremi nastavnih sati, uvođenje novih aktivnosti, individualizaciju održavanja nastave i rješavanje nedoumica vezanih za izvođenje nastave u online okruženju. Radionca je bila interaktivnog karaktera, a sadržaj je osmišljen na temelju knjiga KREATIVNOST 4.0: evolucija i revolucija autora Roberta Kopala i Darije Korkut te The Lean Startup autora Erica Riesa.

 

Povratne informacije svih sudionika bile su zaista pozitivne, a novine naučene kroz radionicu Marko i Antonia će upotrijebiti u svojoj nastavi kroz naredni period uz sustavno praćenje od strane cijelog tima kako bismo bili što uspješniji u izvođenju našega posla.*Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ERYIA d.o.o.

Započela implementacija projekta "Start at Best" kroz segment rotacije zaduženja

Objavljeno: 17.8.2020.

Rotacija zaduženja (engl. job rotation) praksa je u kojoj članovi tima unutar određene tvrtke na određeni period preuzimaju odgovornosti i poslove koje inače u svakodnevnom poslovanju tvrtke obavlja netko drugi. Cilj ovakvog načina rada je povezati tim kroz bolje razumijevanje procesa koji se odvijaju u poslovanju, poticati inovativnost kroz nove poglede na već ustaljene načine rada i povećati produktivnost članova tima uz savjete njihovih kolega. 

 

Mi smo ovom obliku poslovanja odlučili pristupiti kroz segment projekta "Eryia Evolves" Start at Best kako bismo ostvarili spomenute ciljeve i uveli nešto više raznolikosti u radne zadatke naših članova tima. Koliko god naši profesori voljeli predavati i družiti se s polaznicima, nekada im stvarno dobro dođe promijeniti svakodnevne aktivnosti i uključiti se u pozadinski dio funkcioniranja jedne online škole stranih jezika. Time također poboljšavaju i svoje vještine interakcije s polaznicima jer ih upoznaju puno prije samog početka predavanja te točno znaju kako im pomoći da nastave svoj put učenja stranih jezika nakon završetka tečaja.


Eva Bošković, direktorica Eryije i Marko Ketović, profesor engleskog i njemačkog jezika na jednom od prvih treninga

 

Prvi korak u uspješnoj implementaciji rotacije zaduženja izbor je područja kojim će se osoba baviti. Naš profesor Marko tako je dobio priliku upoznati se, isprobati i odraditi administrativni dio vođenja škole kroz 9 tjedana koliko traje njegova rotacija. S njom smo krenuli sredinom kolovoza kroz seriju treninga u kojima naša direktorica Eva s Markom prolazi kroz spomenute administrativne procese kako bi ih Marko, prvo kroz zajedničko djelovanje, a zatim i samostalno mogao provoditi. "Veselim se bolje upoznati pozadinu uspješnog vođenja škole stranih jezika i poslovnog dijela koji mi je dosad bio potpuna novost," komentirao je Marko na svom prvom treningu.

 

Rezultate ovog dijela projekta predstavit ćemo nakon isteka 9 tjedana zajedno s Markovim i Evinim dojmovima o realizaciji, zato pratite ovu stranicu za sve informacije o detaljima provođenja projekta Start at Best.
*Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ERYIA d.o.o.

Program Start at Best: Tvrtki ERYIA d.o.o. odobreno 7.500 eura za aktivnosti u projektu poticanja inovativnosti na radnom mjestu

Objavljeno: 20.7.2020.

Tvrtka ERYIA d.o.o. prošli tjedan potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u programu Start at Best za projekt "ERYIA EVOLVES", namijenjen povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu. Program omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu koji će u konačnici potaknuti poslovnu konkurentnost same tvrtke, a vrijeme trajanja projekta je od 1.7.2020. do 31.1.2021.


Start at Best program potiče:

  • novi val inovacija na radnom mjestu među mikro, malim i srednjim poduzećima,
  • financiranje i proširenje novih izvornih, izvedivih, konkurentnih i društveno utjecajnih inovacija na radnom mjestu koje bi mogle potaknuti konkurentnost MSP-a u Europi,
  • angažiranje mikro, malih i srednjih poduzeća u inovacijskim procesima na radnom mjestu, samih ili u suradnji sa stvaraocima/dizajnerima/umjetnicima ili drugim pružateljima usluga/rješenja.
Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima te obuhvaća jedan paneuropski poziv, otvoren za prijavitelje iz svih zemalja Europske unije (EU) te tri pojedinačna poziva u Italiji, Irskoj i Portugalu koji su otvoreni za sve tvrtke registrirane u svakoj državi članici Europske unije, a pokrenut je od strane mreže regija Startup Europe Regions Network (SERN), čija je članica i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Projektom je podržano 30 tvrtki dodjeljivanjem izravnih sredstava kroz bespovratna sredstva od 7.500 eura po tvrtki/projektu prijavitelju (ukupni proračun projekta procjenjuje se na 225.000 eura) za poboljšanje njihovog radnog mjesta, poticanje kreativnosti zaposlenika i još mnogo toga, a ERYIA d.o.o. jedna je od dvije tvrtke iz Hrvatske čiji je prijedlog projekta pozitivno ocijenjen na javnom natječaju otvorenom u svibnju 2020. godine.

Cilj programa Start at Best je promicanje inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.

U ERYIJI će se program provoditi kroz aktivnosti radionica o inovacijama, team building aktivnosti, rotaciju poslovnih zaduženja među zaposlenicima i opremanjem poslovnog prostora koji potiče kreativnost, kolaboraciju i inovativne ideje.

*Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke ERYIA d.o.o.